Špaldové linecké koláčky s kokosovým cukrem
Vánoce se nám pomalu ale jistě blíží a co nevidět budou mnozí z nás zabraní do výroby vánočního cukroví. Co tento rok vyzkoušet něco nového a tradiční recept nahradit jeho zdravější variantou?
Dnes pro vás máme recept na linecké koláčky ze špaldové mouky. 🙂
Budeme potřebovat:
špaldová mouka hladká 220 g
vychlazené pravé máslo 150 g
kokosový cukr 120 g
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 čajová lžička
Postup:
Máslo dobře vychladíme, nemělo by být velmi měkké. V misce smísíme mouku s kokosovým cukrem. Pak přidáme vaječné žloutky, vanilkový extrakt a nakonec máslo, které nastrouháme nahrubo na struhadle. Ze směsi pak rukama vypracujeme nelepivé těsto (ze začátku se bude trousit, ale pak se krásně spojí do jedné hmoty). Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme odležet do lednice alespoň na 30 minut.
Těsto pak uválíme na lehce pomoučené kuchyňské lince na tloušťku přibližně 2-3 mm (nepřehánějte to s moukou, aby nebylo tvrdé) a vykrajujeme libovolné tvary, které pak pokládáme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme maximálně 7-8 minut (ne více, raději méně, než to přehnat, pak budou tvrdé) při 180 stupních. Ještě horké koláčky přemístíme vedle na pečící papír a necháme je vychladnout (pozor aby se nepolámaly, jsou křehké).
Dobrou chuť.
Zdroj receptu:
FitnessGuru.sk