Mega dobrá chřestovo – hříbková polévka
Vychutnej si s námi i ty skvělou chřestovo – hřibovou polévku, která tě v této zimě jednoznačně zahřeje. Tato nízkokalorická lahůdka nejenže výborně chutná, ale je i plná vitamínů jako je draslík, zinek či hořčík.
Chřest je vzácná zelenina, která je nejen lehce stravitelná, ale je i lahodná a skvělá pro svůj obsah vody, vlákniny, bílkovin, vitamínů E, C i vitamínů skupiny B. Znakem čerstvého chřestu je to, že se nedá ohnout, ale láme se. Nesmíme zapomenout ani na to, že obsahuje draslík, fosfor, mangan, zinek nebo hořčík. Chřest je významné afrodiziakum a my ti dnes přinášíme skvělý recept z této zeleniny.
Potřebujeme:
400g oloupaného bílého chřestu
100g žampionů
1 lžíci citronové šťávy
1 lžíci himalájské soli
1 šalotku
1,5 lžíce olivového oleje
1 lžičku kurkumy
špetku černého koření
trošku muškátového oříšku
1l vody
Postup:
1. Šalotku orestujeme na olivovém oleji.
2. Přidáme chřest a žampiony, které jsou nakrájené na kousky.
3. Dochutíme solí, vším uvedeným kořením a citronovou šťávou.
4. Zalejeme vodou podle potřeby a necháme vařit přibližně 20 minut.
5. Jako poslední krok polévku rozmixujeme ponorným mixérem a můžeme se pustit do toho!
Bon apettit.