Knedlíky s borůvkovou chia omáčkou
Recept na lahodné tvarohovo-krupicové knedlíky přelité borůvkovou chia omáčkou a ozdobené lístky máty. Ideální pro mlsné jazýčky, které rády sladké. A jsou absolutně bez lepku! 🙂
Těsto:
hrudkovitý tvaroh 250 g
jemná rýžová krupice 6-8 PL
bio vanilkový puding 2 PL
nepomletý mák 1 PL
vanilkový extrakt ½ ČL
vejce 1 ks
Borůvková chia omáčka:
čerstvé borůvky 150 g
chia semínka 2 PL
kokosová smetana 2 PL
voda 4 PL
kokosový cukr 2 PL
Těsto
Tvaroh rozmícháme s vajíčkem, mákem a vanilkovým extraktem. Následně přimícháme bio vanilkový pudink a postupně přidáváme rýžovou krupici (např. 6-8 lžic, dle toho, aby se vám dobře tvarovaly kuličky, ale moc to raději nepřehánějte, aby nebyly tvrdé). Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které pak uvaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Borůvková chia omáčka
Chia semínka smícháme s vodou a necháme 5-10 minut odpočívat, dokud se nám nevytvoří tuhý gel. Pak přidáme do mixéru všechny zbylé suroviny, včetně chia gelu, a rozmixujeme je dohladka (pokud se vám bude zdát omáčka hustá, přidejte více vody). Omáčku pak necháme ještě 5-10 minut odpočívat v ledničce, dokud mírně nezhoustne.
Tvarohové knedlíky podáváme přelité borůvkovou chia omáčkou s najemno nakrájenými lístky máty. Popřípadě dozdobíme dle fantazie kokosovým cukrem, kokosovou smetanou, čerstvými borůvkami apod.
Dobrou chuť!
Zdroj receptu: www.fitnessguru.sk
Budeme potřebovat
Těsto:
hrudkovitý tvaroh 250 g
jemná rýžová krupice 6-8 PL
bio vanilkový puding 2 PL
nepomletý mák 1 PL
vanilkový extrakt ½ ČL
vejce 1 ks
Borůvková chia omáčka:
čerstvé borůvky 150 g
chia semínka 2 PL
kokosová smetana 2 PL
voda 4 PL
kokosový cukr 2 PL
Postup
Těsto
Tvaroh rozmícháme s vajíčkem, mákem a vanilkovým extraktem. Následně přimícháme bio vanilkový pudink a postupně přidáváme rýžovou krupici (např. 6-8 lžic, dle toho, aby se vám dobře tvarovaly kuličky, ale moc to raději nepřehánějte, aby nebyly tvrdé). Z těsta tvarujeme malé knedlíky, které pak uvaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou na povrch.
Borůvková chia omáčka
Chia semínka smícháme s vodou a necháme 5-10 minut odpočívat, dokud se nám nevytvoří tuhý gel. Pak přidáme do mixéru všechny zbylé suroviny, včetně chia gelu, a rozmixujeme je dohladka (pokud se vám bude zdát omáčka hustá, přidejte více vody). Omáčku pak necháme ještě 5-10 minut odpočívat v ledničce, dokud mírně nezhoustne.
Tvarohové knedlíky podáváme přelité borůvkovou chia omáčkou s najemno nakrájenými lístky máty. Popřípadě dozdobíme dle fantazie kokosovým cukrem, kokosovou smetanou, čerstvými borůvkami apod.
Dobrou chuť!
Zdroj receptu: www.fitnessguru.sk