asdsfafsd 9988 9917

Čočková polévka na zahřátí těla i duše

Hledáte polévku, která vás zahřeje nejen v žaludku ale i na duši? Právě jste ji našli! Tato čočková polévka nejenže skvěle chutná, ale obsahuje i vysoký obsah biologicky aktivní bílkoviny. Ta se postará o obnovu a regeneraci buněk, svalů a tkání. Čočka obsahuje komplex sacharidů zajišťující plynulý přísun glukózy do krve a buněk. Díky tomu je organismus během několika hodin rovnoměrně zajištěn glukózou, což je nezbytné zejména pro činnost mozku a nervů. Čočka je kromě toho také jedním z nejvydatnějších zdrojů železa, obsahuje vápník na zpevnění kostí a draslík důležitý pro uvolňování svalové energie. Působí močopudně a napomáhá redukovat hmotnost.

Ingredience:

  • 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 bílá cibule, nasekaná na kousky
  • 2 mrkve, oloupané a nasekané na kousky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1 čajová lžička kari koření
  • ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1 velká konzerva nakrájených rajčat, scezených
  • 250 g hnědé nebo zelené čočky, roztříděné a umyté
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 460 ml vody
  • 1 čajová lžička soli
  • špetka červené papriky
  • mletý pepř
  • 100 g kadeřavé kapusty nebo zimního zelí
  • petrželová nať na dozdobení

Postup:

Na oleji poduste cibuli a mrkev, přibližně 5 minut. Nasypte kmín, tymián, kari koření, česnek a duste 1 minutu. Pak přidejte rajčata a vše duste cca 5 minut. Poté vlijte zeleninový vývar, vodu spolu s čočkou a všechno spolu vařte. Po 30 minutách přidejte kadeřavou kapustu (zimní zelí) a vařte dalších 5 minut.  Dochuťte solí, pepřem, červenou paprikou a ozdobte petrželkou. Na zahřátí nejlépe podávat horké. Dobrou chuť.
Vezmi si svou hodinu zdarma
Udělat první krok je vždy nejtěžší. Abychom ti cestu za novou formou usnadnili,
tvůj první VSTUP ve FIT UP! je na nás. Získej ho teď!
Chci být členem!
Chci být členem!