Čočková polévka na zahřátí těla i duše
Hledáte polévku, která vás zahřeje nejen v žaludku ale i na duši? Právě jste ji našli! Tato čočková polévka nejenže skvěle chutná, ale obsahuje i vysoký obsah biologicky aktivní bílkoviny. Ta se postará o obnovu a regeneraci buněk, svalů a tkání. Čočka obsahuje komplex sacharidů zajišťující plynulý přísun glukózy do krve a buněk. Díky tomu je organismus během několika hodin rovnoměrně zajištěn glukózou, což je nezbytné zejména pro činnost mozku a nervů.
Čočka je kromě toho také jedním z nejvydatnějších zdrojů železa, obsahuje vápník na zpevnění kostí a draslík důležitý pro uvolňování svalové energie. Působí močopudně a napomáhá redukovat hmotnost.
Ingredience:
- 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 bílá cibule, nasekaná na kousky
- 2 mrkve, oloupané a nasekané na kousky
- 4 stroužky česneku
- 2 čajové lžičky mletého kmínu
- 1 čajová lžička kari koření
- ½ čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1 velká konzerva nakrájených rajčat, scezených
- 250 g hnědé nebo zelené čočky, roztříděné a umyté
- 250 ml zeleninového vývaru
- 460 ml vody
- 1 čajová lžička soli
- špetka červené papriky
- mletý pepř
- 100 g kadeřavé kapusty nebo zimního zelí
- petrželová nať na dozdobení