Fitness kuřecí/sojové satay
Léto se blíží a naše touha objevovat a ochutnávat exotiku také. Někteří z nás ale o exotické dovolené zatím pouze sní za svým pracovním stolem. S tímto chutným jídlem si ji můžete přiblížit alespoň na talíři a navíc udělat něco prospěšné na cestě za svým vysněným tělem. Vyzkoušejte tento proteinem nabytý recept, který zaručeně zachutná každému! 🙂
Satay omáčku připravíme následovně: Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme na kostičky a osmahneme ve woku na kokosovém oleji. Přidáme sójovou omáčku. V mixéru rozmixujeme kešu ořechy se špetkou soli a troškou vody na kaši.
Takto připravené ořechy přidáme ke směsi ve woku a promícháme.
Vlijeme kokosové mléko a pořádně zamícháme. Na závěr přidáme do omáčky kuře/tofu, sůl a pepř. Rýži a brokolici uvaříme odděleně, jak jsme zvyklí. A je hotovo.
Dobrou chuť!
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 120 g hnědé rýže
- 385 g tofu / 500g kuřecích prs
- 1 celou brokolici/ případně fazolové lusky nebo špenát
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- malý kousek zázvoru
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce bio sojové omáčky
- 1 plechovku (400g) kokosového mléka
- 80 g kešu ořechů
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
Kuřecí maso/ tofu nakrájíme na kostičky a dozlatova osmahneme na kokosovém oleji.


