asdsfafsd 10071 10061

Čokoládovo slané karamely s oříškem

Nevíš jakou dobrůtku připravit své drahé polovičce na svátek sv. Valentýna? No přece něco zdravé a hlavně čokoládové! 😉 Vyzkoušej naše čokoládovo slané karamely s lískovým oříškem uvnitř a uvidíš, že stojí za to. A protože lidské tělo spaluje nejvíce kalorií právě po dobrém tréninku, byl by hřích nevyužít naši valentýnskou akci a nepřijít si k nám zatrénovat na Valentýna”téměř” zdarma. Více o naší Valentýnské akci nalezneš zde.
  • čas na přípravu: 15-20 minut
  • doba mražení: 3,5 h

Ingerdience na 12 karamelek:

  • 14 ks datlí, bez pecek
  • 75 ml kokosového mléka
  • 75 ml roztátého kokosového oleje
  • ¼ čajové lžičky mořské soli, hoblinky soli na dozdobení
  • 1 vanilkový lusk
  • 12 lískových oříšků
  • Kokosová mouka na poprášení

Čokoládový obal

  • 25 g pravého kakaa
  • 25g kokosového oleje
  • 2 čajové lžičky kokosových vloček

Postup:

Namočte datle na 20 minut v teplé vodě, přeceďte a rozmixujte v mixéru spolu s kokosovým mlékem, kokosovým olejem, solí a obsahem vanilkového lusku. Takto rozmixovanou hmotu dejte zmrazit na 1 hodinu. Plech vystelte pečícím papírem. Vezměte lískové ořechy a jeden po druhém je”poválejte ” v připravené směsi . Je to trochu náročné , kuličky nebudou mít stejný tvar, ale to vůbec nevadí, výsledek bude stát za to;). Poprašte je trochou kokosové mouky, aby se kuličky nepřilepovali k sobě a pokládejte  je na plech. Plech pak dejte na 3 hodiny do mrazáku. Pojďme si připravit čokoládový obal. Kakao, kokosový olej a kokosové vločky dejte vařit v malém hrnku a na nízký oheň, míchejte, až dokud se všechny přísady neroztají. Stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Takto vychladlou směsí obalte karamely, poprašte hoblinkami soli a dejte zpět do mrazáku na 30 minut. Hotovooo 🙂