Blog

30.12.2016

Brambory s avokádovým dipem

Z brambor lze toho připravit mnohem víc než jenom vánoční salát nebo hranolky. Nechte se inspirovat.

Ingredience na avokádový dip:

  • 1 avokádo
  • ⅓ šálku řeckého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 limetka
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 2 lžíce vody
  • sůl
  • pepř

Ingredience na brambory:

  • 400 g sladkých brambor (batáty), oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 250 g červenohnědých brambor, oloupané a nakrájené na malé kousky
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • ¾ šálky černých fazolí (vařené)
  • 4 plátky slaniny
  • mletý koriandr

Postup:
V mixéru smíchejte avokádo, jogurt, česnek, limetkovou šťávu, koriandr (může být i čerstvý), vodu, sůl a koření. Mixujte do jemna a vložte do ledničky. Brambory nakrájené na malé kousky vaříme asi 8 minut dokud nezměknou. Zahřejte olivový olej ve velké, hluboké pánvy. Přidejte česnek, lehce osmažte a následně přidejte uvařené brambory. Míchejte dokud brambory nebudou mít zlatou opečenou barvu. Nakonec přidejte fazole, slaninu, koriandr a ješte 2 minuty míchejte. Odstavte od ohně a můžete servírovat.

Přejeme dobrou chuť.

Nutriční hodnoty na 200 g:| Kalorie: 120 kalorií | Tuky: tuky celkem 3,4 g | Nasycené mastné kyseliny: 0,8 g | Sacharidy: 17,9 g | Cukr: 2,8 g | Sodík: 318.4mg | Vláknina: 4,1 g | Bílkoviny: 5,3 g | Cholesterol: 5.2mg

STAŇ SE NAŠÍM VIP ČLENEM
A ZÍSKEJTE DALŠÍ VÝHODY.